Skip To Main Content

Class and Bell Schedule

Glenbrook South High School operates on a block schedule, blue and gold days, divided into four periods with staggered A, B and C lunch periods during the third block. 

Daily Schedules

Regular Schedule

During our Regular Schedule, students have nine-minute passing periods between blocks.

A Lunch

  • Block 1 | 8-9:33 a.m. (93 Minutes)
  • Block 2 | 9:42-11:12 a.m. (90 Minutes)

  • Lunch A | 11:21 a,.m.-12:06 p.m. (45 Minutes)

  • Block 3 | 12:06-1:36 p.m. (90 Minutes) 

  • Block 4 | 1:45-3:15 p.m. (90 Minutes)

B Lunch

  • Block 1 | 8-9:33 a.m. (93 Minutes)
  • Block 2 | 9:42-11:12 a.m. (90 Minutes)
  • Block 3A – 11:21 a.m.-12:06 p.m. (45 Minutes)
  • Lunch – 12:06-12:51 p.m. (45 Minutes)
  • Block 3B/3C – 12:06-1:36 p.m. (45 Minutes)
  • Block 4 | 1:45-3:15 p.m. (90 Minutes)

C Lunch

  • Block 1 | 8-9:33 a.m. (93 Minutes)
  • Block 2 | 9:42-11:12 a.m. (90 Minutes)
  • Block 3A/3B – 11:21 a.m.-12:51 p.m. (90 Minutes)
  • Lunch | 12:51-1:36 p.m. (45 Minutes)
  • Block 4 | 1:45-3:15 p.m. (90 Minutes)

Late Arrival Schedule

Students have five-minute passing periods between blocks during our Late Arrival Schedule. To learn more about our Late Arrival Days, please visit the Late Arrival webpage

A Lunch

  • Block 1 | 10-11:05 a.m. (65 Minutes)
  • Block 2 | 11:10 a.m.-12:10 p.m. (60 Minutes)
  • Lunch | 12:15-12:50 p.m. (35 Minutes)
  • Block 3B/3C – 12:50-2:10 p.m. (80 Minutes) 
  • Block 4 | 2:15-3:15 p.m. (60 Minutes)

B Lunch

  • Block 1 | 10-11:05 a.m. (65 Minutes)
  • Block 2 | 11:10 a.m.-12:10 p.m. (60 Minutes)
  • Block 3A | 12:15-12:50 p.m. (35 Minutes) 
  • Lunch | 12:50-1:30 p.m. (40 Minutes)
  • Block 3B | 1:30-2:10 p.m. (40 Minutes) 
  • Block 4 | 2:15-3:15 p.m. (60 Minutes)

C Lunch

  • Block 1 | 10-11:05 a.m. (65 Minutes)
  • Block 2 | 11:10 a.m.-12:10 p.m. (60 Minutes)
  • Block 3A/3B | 12:15-1:30 p.m. (75 Minutes) 
  • Lunch | 1:30-2:10 p.m.
  • Block 4 | 2:15-3:15 p.m. (60 Minutes)

Assembly Schedule

Students have six-minute passing periods between blocks during our assembly schedule.

A Lunch

  • Block 1 | 8-9:22 a.m. (82 Minutes)
  • Block 2 | 9:28-10:48 a.m. (80 Minutes)
  • Lunch | 10:54-11:34 a.m. (40 Minutes)
  • Block 3 | 11:34 a.m.-12:54 p.m. (80 Minutes)
  • Block 4 | 1:-3:15 p.m.
    • Assembly 1
      • Assembly | 1:-1:45 p.m. (45 Minutes)
      • Block 4 | 1:45-3:15 p.m. (90 Minutes)
    • Assembly 2
      • Block 4 | 1-1:45 p.m. (45 Minutes)
      • Assembly | 1:45-2:30 p.m. (45 Minutes)
      • Block 4 | 2:30-3:15 p.m. (45 Minutes)
    • Assembly 3
      • Block 4 | 1-2:30 p.m. (90 Minutes)
      • Assembly | 2:30-3:15 p.m . (45 Minutes)

B Lunch

  • Block 1 | 8-9:22 a.m. (82 Minutes)
  • Block 2 | 9:28-10:48 a.m. (80 Minutes)
  • Block 3 | 10:54-11:34 p.m. (40 Minutes)
  • Lunch | 11:34 a.m.-12:14 p.m. (40 Minutes)
  • Block 3 | 12:14-12:54 p.m. (40 Minutes)
  • Block 4 | 1:-3:15 p.m.
    • Assembly 1
      • Assembly | 1:-1:45 p.m. (45 Minutes)
      • Block 4 | 1:45-3:15 p.m. (90 Minutes)
    • Assembly 2
      • Block 4 | 1-1:45 p.m. (45 Minutes)
      • Assembly | 1:45-2:30 p.m. (45 Minutes)
      • Block 4 | 2:30-3:15 p.m. (45 Minutes)
    • Assembly 3
      • Block 4 | 1-2:30 p.m. (90 Minutes)
      • Assembly | 2:30-3:15 p.m . (45 Minutes)

C Lunch

  • Block 1 | 8-9:22 a.m. (82 Minutes)
  • Block 2 | 9:28-10:48 a.m. (80 Minutes)
  • Block 3 | 10:54 a.m.-12:14 p.m. (80 Minutes)
  • Lunch | 12:14-12:54 p.m. (40 Minutes)
  • Block 4 | 1:-3:15 p.m.
    • Assembly 1
      • Assembly | 1:-1:45 p.m. (45 Minutes)
      • Block 4 | 1:45-3:15 p.m. (90 Minutes)
    • Assembly 2
      • Block 4 | 1-1:45 p.m. (45 Minutes)
      • Assembly | 1:45-2:30 p.m. (45 Minutes)
      • Block 4 | 2:30-3:15 p.m. (45 Minutes)
    • Assembly 3
      • Block 4 | 1-2:30 p.m. (90 Minutes)
      • Assembly | 2:30-3:15 p.m . (45 Minutes)

Sports and Spirit Assembly Schedule

Students have six-minute passing periods between blocks during our sports and spirit assembly schedule.

A Lunch

  • Block 1 | 8-9:18 a.m. (78 Minutes)
  • Block 2 | 9:24-10:41 a.m. (77 Minutes)
  • Lunch | 10:47-11:27 a.m. (40 Minutes)
  • Block 3 | 11:27 a.m.-12:47 p.m. (80 Minutes)
  • Block 4 | 12:53-3:15 p.m.
    • Assembly 1 | 12:53-1:58 p.m. (65 Minutes), Block 4 1:58-3:15 p.m. (77 Minutes)
    • Block 4 | 12:53-2:10 p.m. (77 Minutes),  Assembly 2 | 2:10-3:15 p.m. (65 Minutes)

B Lunch

  • Block 1 | 8-9:18 a.m. (78 Minutes)
  • Block 2 | 9:24 a.m.-10:41 a.m. (77 Minutes)
  • Block 3A | 10:47-11:27 a.m. (40 Minutes)
  • Lunch 3B | 11:27 a.m.-12:07 p.m. (40 Minutes)
  • Block 3C | 12:07-12:47 p.m. (40 Minutes)
  • Block 4 | 12:53-3:15 p.m.
    • Assembly 1 | 12:53-1:58 p.m. (65 Minutes), Block 4 1:58-3:15 p.m. (77 Minutes)
    • Block 4 | 12:53-2:10 p.m. (77 Minutes),  Assembly 2 | 2:10-3:15 p.m. (65 Minutes)

C Lunch

  • Block 1 | 8-9:18 a.m. (78 Minutes)
  • Block 2 | 9:24-10:41 a.m. (77 Minutes)
  • Block 3 | 10:47 a.m.-12:07 p.m. (80 Minutes)
  • Lunch | 12:07-12:47 p.m. (40 Minutes)
  • Block 4 | 12:53-3:15 p.m.
    • Assembly 1 | 12:53-1:58 p.m. (65 Minutes), Block 4 1:58-3:15 p.m. (77 Minutes)
    • Block 4 | 12:53-2:10 p.m. (77 Minutes),  Assembly 2 | 2:10-3:15 p.m. (65 Minutes)